Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Rekisteriseloste

Tämä on henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen Telefoto Oy:n rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 24.5.2018. Viimeisin muutos 24.5.2018.

  1. Rekisterinpitäjä
    Telefoto Oy, Liisankatu 9, 00170 Helsinki
    puh 045-234 9079, info(@)telefoto.fi.
  2. Rekisteristä vastaava henkilö
    Ali Hyvärinen ali(@)telefoto.fi.
  3. Rekisterin nimi
    Telefoton asiakasrekisteri.
  4. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
    EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on yhteydenpito, markkinointi ja muut verkkopalvelut.
    Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.
  5. Rekisterin tietosisältö
    Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat: henkilön nimi, yritys/organisaatio, yhteystiedot (puhelinnumero, sähköpostiosoite, osoite), tiedot tilatuista palveluista ja niiden muutoksista, laskutustiedot, muut asiakassuhteeseen ja tilattuihin palveluihin liittyvät tiedot.
  6. Säännönmukaiset tietolähteet
    Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, puhelimitse, sosiaalisen median palvelujen kautta, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan..
  7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
    Tietoja ei luovuteta eikä siirretä muille tahoille.
  8. Rekisterin suojauksen periaatteet
    Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.
  9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista
    Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).
  10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
    Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä (”oikeus tulla unohdetuksi”). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

Tietojen kerääminen

Mitä keräämme ja säilytämme

Kun vierailet tällä sivustolla, seuraamme:

  • Käytämme evästeitä jotta säilytät ostoskorin sisällön kun selaat sivustoa.

Kun ostat meiltä, pyydämme tietoja kuten nimi, laskutusosoite, toimitusosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero,  maksamisen tiedot ja valinnaiset käyttäjätilin tiedot kuten käyttäjätunnus ja salasana. Käytämme näitä tietoja tarkoituksiin kuten:

  • Tilausten käsittely
  • Pyyntöjen käsittely, mukaanlukien tekninen tuki, reklamaatiot ja hyvitykset
  • Maksujen käsittely
  • Käyttäjätilin luominen verkkokauppaamme (valinnainen)
  • Markkinointiviestien vastaanottaminen (valinnainen)
  • Jos luot tilin, tallennamme nimen, osoitteen, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron joita käytetään kassalla täyttämään kenttiä tulevissa tilauksissa.

Ketkä pääsevät tietoihin käsiksi

Tietoihin pääsevät käsiksi vain työntekijämme. Tietoja käsitellään, jotta voimme käsitellä tilaukset sekä tarjota teknistä tukea, sekä käsitellä reklamaatioita.

Maksaminen verkkokaupassamme

Hyväksymme verkkokaupassamme Checkout ja Nordea Nettiluotto-maksuja. Kun maksuja käsitellään, joitakin tietojasi siirretään maksupalveluihin. Näitä tietoja ovat mm. tiedot, joita tarvitaan maksun toteuttamisessa, esimerkiksi ostosten kokonaissumma ja laskutustiedot.

Google Analytics

Google Analyticsissa käytetään enimmäkseen ensimmäisen osapuolen evästeitä, joiden avulla laaditaan raportteja käyttäjien toimista Google Analyticsin Telefoton verkkosivustoilla.

Google Analyticsin mainontaominaisuuksia käyttäviä asiakkaita varten on olemassa Googlen mainosevästeet, jotka mahdollistavat esimerkiksi AdWordsin uudelleenmarkkinoinnin Google Display ‑verkostossa. Lisätietoja siitä, miten Google käyttää mainosevästeitä, on Google-mainonnan tietosuojan usein kysytyissä kysymyksissä. Voit hallita kyseisten evästeiden asetuksia tai poistaa nämä ominaisuudet käytöstä Mainosasetukset-sivulla.

Mitä oikeuksia minulla on?

  • Asiakkaalla on oikeus saada pääsy itseäsi koskeviin henkilötietoihin, sekä saada jäljennös omista tiedoista.
  • Pyytää itseä koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poitamista.

Voit pyytää henkilötietojasi koskevaa käsittelyä ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Vahvistamme aina pyytäjän henkilöllisyyden, ennen tietojen luovuttamista, käsittelyä tai poistamista. Mikäli joitain tietoja ei voida poistaa, ilmoitamme asiasta. Näitä ovat tiedot, joiden säilyttämiseen meillä on lakisääteinen velvollisuus tai oikeus (esim. luotonantotiedot).